Over Ons

Als we terug gaan in de tijd naar het ontstaan van het café komen we uit in het jaar 1830.
In het jaar 1830 werd het gebouw opgetrokken maar werd er nog geen café gehouden maar was dit een afspanning en een smidse . Hier kon je paarden (ver)kopen en hoeven laten slaan.
In het begin van de 20ste eeuw werd gebouw uitgebaat door Scheir. Het linkse deel werd een café en in het rechtse deel kon je een kostuum laten maken bij de kleermaker van dienst.
Van 1945à1950 tot 1960 werd de drankgelegenheid, toen genaamd ‘Bij Seppen’, uitgebaat door de familie Leemans. Het rechtse deel van het gebouw was geen kleermakerij meer maar een Transport Taxi-bedrijf.
Van 1960 tot 1969 hield Jan Verheyden de kroeg open gecombineerd met een schrijnwerkerij in het rechtse deel van het gebouw.
Nadien deed Jeugdhuis Nijdrop voor enkele maanden de glaasjes vol.
Van 1970 tot september 1973 nam Annie Wille haar intrek in het het gebouw en hield ze café, genaamd “Het Spaans Hof”. Deze naam val nog regelmatig als ze het hebben over het café op de markt in Opwijk.
Van 1973 tot 2002 werd de kroeg , nog steeds ‘Het Spaans Hof’, uitgebaat door Maria Van Rossem en haar echtgenoot Eddy Costers. Na het overlijden van Eddy Costers hielp Koen Delahaye Maria mee in het café.
In 2002 werd ‘Het Spaans Hof’ verkocht aan BVBA Thursday’s (Coene Vic en De Visscher Harry), die de naam van de kroeg omvormden tot Café Thursday’s.
In de lente van 2005 kwam er een derde partner bij namelijk Inge De Nil die op dat moment café De Zwaan uitbaatte.
In Juli, 14 juli 2005, was het café voor de laatste keer open. De sluit werd gevierd met een straatfeest. Zowel binnen als buiten werden de glaasjes nog eens vol gedaan . Foto’s hievan kan je bekijken in de fotogalerij.
In Augustus 2005 viel het doek volledig over den ouden Thursday’s . Toen werd het gebouw volledig afgebroken en werd den nieuwen Thursdy’s steentje per steentje opgebouwd.
Begin Mei 2006 worden de deuren van Thursday’s Café terug geopend in een volledig nieuw interieur maar met heel wat bekende gezichten.